ODTÜ Bilim İletişimi Grubu tarafından öğrenci veya personel olmak üzere tüm ODTÜ mensuplarının katılımına açık, kurgusu ODTÜ ile bağlantılı Bilim Kurgu Öykü Yarışmaları’nın üçüncüsü düzenlendi.

Yarışma kapsamında kaleme alınan öykülerin göç, nanoteknoloji, yapay zekâ, nörobilim gibi sosyal bilimler ya da fen bilimleri alanında güncel araştırma konularına dayandırılmasını istendi.

Eserler, yarışma temasına uygunluk, özgünlük, kurgu, karakter tutarlılığı ile dil ve anlatım kriterlerine göre, Doç. Dr. Aziz Zambak, Prof. Dr. B. Özgür Sarıoğlu ve Hüseyin Berkan Ortakan tarafından değerlendirildi. Yarışma şartnamesine uygun olan 27 eserden, ödül almaya hak kazanan eser sahipleri, 5 Haziran 2023 Pazartesi günü düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada ödül kazananlar şöyle:

Kazananlar

Birincilik Ödülü:
Kubbeler / Murat Berke Oktay

İkincilik Ödülü:
Praestigium / Kaan Karabacak ve Dolandık / Yusuf Gök

Üçüncülük Ödülü:
Bücür / Mete Esencan

Birincilik ödülünün Kobo e-kitap okuma cihazı olduğu yarışmada, ikincilik ve üçüncülük ödülü ise ODTÜDEN Mağazası’ndan sırasıyla 2000 ve 1000 TL’lik hediye çekiydi.

Üçüncü Bilim Kurgu Öykü Yarışması’nda da, daha önceki yarışmalarda olduğu gibi, başvuran eserler kitaplaştırılarak BİG web sayfasında erişime sunulacak ve kitabın basılı hali tüm yarışmacılara hediye edilecek. Aşağıda ödül kazanan bilim kurgu öykülerini bulabilsiniz.

ödül kazanan öyküler

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

ODTÜ Bilim İletişimi Grubu (BİG) tarafından düzenlenen ve ODTÜ öğrencilerinin katılımına açık, 2. Bilim Kurgu Öykü Yarışmasının başvuruları, 1 Mart ve 26 Nisan tarihleri arasında kabul edildi.

ODTÜ öğrencilerinin kaleme alacağı öykünün, sosyal bilimler ya da fen bilimleri alanında göç, nanoteknoloji, yapay zekâ, nörobilim gibi güncel araştırma konularından bir ya da birkaçına dayandırılması istendi.

Birincisi 2019 yılında düzenlenen ve seçilen eserlerin kitaplaştırılarak BİG web sayfasında erişime sunulduğu yarışmanın ikincisinde de seçilen eserler kitaplaştırılarak tüm yarışmacılara hediye edilecek.

Prof. Dr. Fatma Umut Beşpınar, Prof. Dr. Cem Bozşahin, Doç. Dr. Özgür Kişisel, Prof. Dr. Özgür Sarıoğlu ve Doç. Dr. Aziz Zambak’ın jüri üyeleri arasında yer aldığı yarışmada, eserler yarışma temasına uygunluk, özgünlük, kurgu, karakter tutarlılığı ile dil ve anlatım kriterlerine göre değerlendirdi. Yarışmada birincilik ödülü Kobo e-kitap okuma cihazı olurken, ikincilik ödülü ODTÜDEN Mağazası’ndan 300 TL’lik hediye çeki, üçüncülük ödülü ise 150 TL’lik hediye çeki oldu.

Yarışmaya başvuru yapan 43 eserden, ödül almaya hak kazanan eserler 7 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen ödül töreninde ilan edildi.

Kazananlar

Birincilik Ödülü:
Döngü
/ Mehmet Soylu

İkincilik Ödülü:
/ Derin Yiğit   ve   İBO / Murat Öztaş

Üçüncülük Ödülü:
Kayıp Hamsinin Peşinde
/ Gizem Akkuş   ve   Sis Gibi Eriyecekti Katı Topraklar / M. Onat Topal

Öykü Kitabı

Google Play

ODTÜ Bilim İletişimi Grubu ve ODTÜ Yayıncılık, tüm ODTÜ öğrencilerine açık, ODTÜ ile bağlantılı bir kurguya sahip, bilim kurgu türünde yazılmış özgün öyküler için 2019 Şubat ayında “Bilim Kurgu Öykü Yarışması” düzenledi.

“ODTÜ’de geçen bir bilim kurgu öyküsü kaleme almaya ne dersin?” sorusuyla çıkılan yarışma ilanına birçok öğrenci, hayal gücünü bilim ile harmanlayıp, üniversite ortamını hikaye çerçevesine alan çok sayıda ODTÜ’ye özgü öykü kaleme alarak yanıt verdi.

Yarışma sonucu ilk üçe giren öğrencilere ödüllerinin takdim edildiği törende ayrıca yarışmaya katılan herkese seçilen eserlerin yer aldığı ve ODTÜ Yayıncılık tarafından kitap haline getirilen “ODTÜ Öğrencilerinden Bilim Kurgu Öyküleri” kitabı hediye edildi.

Bilimkurgu Öykü Yarışması’nın 31 Mayıs 2020 tarihinde yapılan ödül töreninde, başvuru yapan 37 eserden ödül almaya hak kazanan eserler açıklandı:

Birincilik Ödülü: Kavak Ağacı ve Yıldızlar / Mehmet Yıldız

İkincilik Ödülü: Hadron Mimari / Mustafa Alp Yıldırım