Sevgili okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz,

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bilimin ışığında ODTÜ’de kutluyoruz!

Merak ettiğiniz soruları en uzun 15 saniyelik videolar halinde 3 Nisan 2023 Pazartesi gününe kadar bize iletin, ODTÜ’lü hocalarımız deneylerle cevaplasınlar.

Videoları nasıl hazırlayabilirim?

Videonu velinden izin alarak kullanacağın cep telefonu veya kamera ile hazırlayabilirsin.

İsmini, okulunu ve bulunduğun şehri söyledikten sonra merak ettiğin sorunu kaydedip istediğin bir platforma (Google, Youtube gibi) velinin izni ile yükleyebilirsin.

Videoları nasıl iletebilirim?

Videonu uygun bir platforma yükledikten sonra öncelikle veline aşağıda yer alan “BiG Etkinliklere Katılım Süreci Aydınlatma Metni” okutup, velinle birlikte “Evet” veya “Hayır” seçimini yaparak formu doldurabilirsin.

Formun içinde yer alan video bağlantısı kutusuna videonun yer aldığı linki yapıştırmayı unutma.

Formun en sonunda yer alan GÖNDER butonuna basarak sorunu bize iletebilirsin.

23 Nisan günü saat 15.30’da yayınlanacak programda seçilen videolardaki sorular ODTÜ hocaları tarafından deneyler ve gösterimlerle yanıtlanacak.

Heyecanla sorularınızı bekliyoruz.

Video gönderme formu

Etkinliklere Katılım Süreci Açık Rıza Metni

Etkinliklere Katılım Süreci kapsamında Bilim İletişimi Grubu (BiG) ile Velisi/Vasisi/Temsilcisi olduğum öğrencinin paylaştığı kişisel verilerinin ve özel nitelikli kişisel verilerinin veri sorumlusu sıfatıyla BiG tarafından işlenmesi, ilgili süreç kapsamında işlenme amacı ile sınırlı olmak üzere kullanılması ve paylaşılması vb. konularla ile ilgili olarak, Bilim İletişimi Etkinliklere Katılım Süreci Aydınlatma Metni’ni okudum ve bu metin ile ilgili yeterli ve kapsamlı bir şekilde bilgi sahibi oldum.

Velisi/Vasisi/Temsilcisi olduğum öğrencinin kişisel verilerinin, özel nitelikli kişisel verilerinin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (KVKK), Bilim İletişimi Etkinliklere Katılım Süreci Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere, KVKK’nın 4. maddesinde belirtilen Genel İlkeler ve 6. maddesinde belirtilen Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenme Şartları hükümlerine uygun olarak, ODTÜ BiG’e ve etkinlik için kullandığı platformlara (Zoom, Cisco WebEx, YouTube, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Periscope, Google), yurt içinde ve yurt dışında bulunan gerçek veya tüzel üçüncü kişi kurum ve kuruluşlara, KVKK’nın 8 ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel verilerin aktarılması şartları çerçevesinde aktarılmasına açıkça rıza gösteriyorum.

EvetHayır

Evet: Video -seçildiği takdirde- yukarıda sunulan Açık Rıza Metni'nde belirtilen platformlarda "herkese açık" şekilde yayınlanır.

Hayır: Video ODTÜ tarafından herhangi bir platformda yayınlanmaz; videodaki soru seçildiği takdirde, soruya il ve sınıf seviyesi bilgisi eklenir ve canlı yayında sunucu tarafından sorulur.

Formu dolduran veli/vasi/temsilcinin,

Öğrencinin,

* doldurulması zorunlu alanları ifade etmektedir.