Share UR Research Video Competition II

ODTÜ BiG (Bilim İletişimi Grubu) ve GİSAM (Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi) olarak, tüm lisansüstü öğrencilerin ve doktora sonrası araştırmacıların katılabileceği bir video yarışması düzenliyoruz

İlkini geçen yıl düzenlediğimiz “Share UR Research” isimli yarışmada, bilim iletişimi çalışmalarına farklı boyut getirmek amacıyla, katılımcıların kendi özgün bilimsel araştırmalarını Türkçe veya İngilizce hazırlayacakları video film aracılığıyla tanıtmalarını istiyoruz.

• Birincilik ödülü: 10.000 TL
  • İzleyici ödülü: 5.000 TL

Ayrıca, ön değerlendirmeyi geçen tüm katılımcılara, katılım belgesi verilecek.

Yarışma formatı için örnek filmleri aşağıda bulabilirsiniz.

Kazananlar Ekim 2022‘de düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Törenle ilgili detaylı bilgiler katılımcılara e-postayla duyurulacak.

Yarışma şartnamesi ve onay formuna bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Yarışmaya katılım için şartnamede belirtilen ilgili form ve dökümanların doldurulup imzalanarak taranmasını ve 9 Mayıs – 2 Temmuz 2022 tarihleri arasında, şartname sayfasında yer alacak başvuru formunda ilgili alana yüklenmesini rica ediyoruz.

Tüm katılımcılara başarılar dileriz.

METU SCT (Science Communication Team) and GİSAM (Audiovisual Systems Research and Production Center) organize a video competition in which all graduate students and post-doctoral researchers can participate.

The video competition called “Share UR Research”, which was organized for the first time last year, aims to encourage the participants to introduce their original scientific research via video in Turiksh or English, in order to add another extent to science communication studies.

• The first prize: 10.000 TL
  • People’s Choice Award: 5.000 TL

In addition, all participants passing the initial screening will be given a certificate of participation.

You can find some examples of the video format below.

The winners will be announced at the award ceremony to be held in October 2022. Information about the ceremony will be announced to the participants by e-mail.

Terms and Conditions of Participation, and the consent form are at this link. We kindly ask the relevant forms and documents stated in the conditions to be filled, signed, scanned and uploaded to the applicable fields on the application form on the conditions page between May 9 – July 2, 2022.

We wish success to all participants.

Yarışma format örnekleri / Examples of the video format: