“Share UR Research” Video Competition

ODTÜ BiG (Bilim İletişimi Grubu) ve GİSAM (Görsel İşitsel Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi) olarak, ODTÜ’deki lisansüstü öğrencilerin ve doktora sonrası araştırmacıların katılabileceği bir video yarışması düzenliyoruz

“Share UR Research” isimli yarışmada, bilim iletişimi çalışmalarına farklı boyut getirmek amacıyla, katılımcıların kendi özgün bilimsel araştırmalarını İngilizce hazırlayacakları video film aracılığıyla tanıtmalarını istiyoruz.

• Birincilik ödülü: Yurtdışında düzenlenen bilimsel bir etkinliğe katılım desteği (azami 10.000 TL).
  • İzleyici ödülü: ODTÜDEN Mağazası’ndan 1.000 TL’lik hediye çeki.

Ayrıca, ön değerlendirmeyi geçen tüm katılımcılara, katılım belgesi verilecek.

Yarışma formatı için örnek filmleri aşağıda bulabilirsiniz.

Kazananlar 9 Haziran 2021, Cuma günü düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Törenle ilgili detaylı bilgiler katılımcılara e-postayla duyurulacak.

Yarışma şartnamesi ve onay formuna bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Yarışmaya katılım için şartnamede belirtilen ilgili form ve dökümanların doldurulup imzalanarak taranmasını ve 22 Mart – 21 Mayıs 2021 tarihleri arasında, bu sayfada yer alacak başvuru formundaki ilgili alana yüklenmesini rica ediyoruz.

Tüm katılımcılara başarılar dileriz.

METU SCT (Science Communication Team) and GİSAM (Audiovisual Systems Research and Production Center) organize a video competition in which graduate students and post-doctoral researchers at METU can participate.

The video competition called “Share UR Research” aims to encourage the participants to introduce their original scientific research via video in English, in order to add another extent to science communication studies.

• The first prize: Expenses for an international scientific event held abroad (up to 10.000 TL).
  • People’s Choice Award: 1.000 TL gift card from ODTÜDEN Store.

In addition, all participants passing the initial screening will be given a certificate of participation.

You can find some examples of the video format below.

The winners will be announced at the award ceremony to be held on Friday, June 9, 2021. Detailed information about the ceremony will be announced to the participants by e-mail.

Terms and Conditions of Participation, and the consent form are at this link. We kindly ask the relevant forms and documents stated in the conditions to be filled, signed, scanned and uploaded to the applicable fields on the application form that will be live on this page between March 22 – May 21, 2021.

We wish success to all participants.

Application Form

Please upload 3 snapshots from the video:

Snapshot 1* (jpg, jpeg, png; Max. 2 mb):

Snapshot 2* (jpg, jpeg, png; Max. 2 mb):

Snapshot 3* (jpg, jpeg, png; Max. 2 mb):

Please upload the director's bio* (doc, docx, odt, pdf, Max. 1 mb):

Please upload the advisor's signed permission (jpg, jpeg, png, pdf, Max. 2 mb):

Please upload the signed consent form* (jpg, jpeg, png, pdf, Max. 2 mb):

KVKK Onayı - Protection of Personal Data Acceptance*

You can access the "Information Text" within the scope of the "Law on Protection of Personal Data" from this page. ("Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" kapsamında "Aydınlatma Metni"ne bu sayfadan ulaşabilirsiniz.)

Düzenleme Kurulu / Organizing Committee:

Aylin Turgut Ecevit, Dr. Berrin Balay Tuncer, Dr. İlhami Buğdaycı, Dr. Olcay Aydemir, Özge Akoğlu, Süleyman Demirel, Tuğrul Çomu