• Yarışma yalnızca ODTÜ mensuplarının (öğrenci ve personel) katılımına açıktır.
  • Her yazar ancak bir (1) eserle yarışmaya katılabilir.
  • Öykü, Bilim Kurgu türünde olmalı, ODTÜ ile bağlantı kurulacak şekilde kurgulanmalı ve Türkçe dil kurallarına uygun olarak yazılmalıdır.
  • Öykünün kurgusu sosyal bilimler ya da fen bilimleri alanında güncel araştırma konularından herhangi biri ya da birkaçına (Göç, nanoteknoloji, yapay zekâ, nörobilim vb.) dayandırılmalı ve eser tesliminde bu alanlar anahtar sözcüklerle belirtilmelidir.
  • Öykü, özgün olmalı ve başka bir yapıttan kopya bulundurmamalıdır. Özgün olmayan yapıtlar değerlendirme dışı tutulacaktır. Ödül alan eserlerden özgün olmadığının sonradan anlaşılması durumunda ise ödül ve unvan ilgili katılımcılardan geri alınacaktır. Katılımcılar, yükledikleri eserlerin üçüncü şahısların kişilik ve gizlilik haklarını ve/veya fikri ve sinai mülkiyet haklarını ihlal etmediğini, suç teşkil edebilecek unsurlar içermeyeceğini kabul ve taahhüt eder. Bu ihlal ve unsurların daha sonra ortaya çıkması halinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve ODTÜ Bilim İletişimi Grubu’nun herhangi bir sorumluluğu bulunmayacaktır.
  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve ODTÜ Bilim İletişimi Grubu gerektiğinde katılım koşullarını değiştirip güncelleme hakkını haizdir. Katılım koşullarındaki değişiklik ve güncellemeleri takip etmek katılımcının sorumluluğundadır.
  • Yarışma içeriğinin tüm hakları münhasıran Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve ODTÜ Bilim İletişimi Grubu’na aittir.
  • Öykü A4 boyutunda, 12 punto “Times New Roman” yazı karakteriyle ve 1,5 satır aralığıyla yazılmalıdır.
  • Öykü en az 1000, en fazla 3000 sözcükten oluşmalıdır.
  • Yarışmacılar, başvuru formunu doldurup doc, docx, odt formatlarından birinde kaydettikleri eserleri başvuru formundaki ilgili alana yükleyerek en geç 8 Temmuz 2022 Cuma günü 23.59’a kadar işbu yarışmaya katılabilecektir. Yarışmacılar, eserleriyle birlikte onay formunu da iletmelidir. Onay formuna ulaşmak için tıklayınız.
  • Değerlendirme, ODTÜ Bilim İletişimi Grubu tarafından belirlenen Jüri üyelerince yapılacak ve ödüle değer görülen eserler Ekim ayında düzenlenecek olan ödül töreninde açıklanacaktır.

Tüm katılımcılara başarılar dileriz.

Onay formuna ulaşmak için tıklayınız.

Başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.